In den beginne…

Geboorte van een blog.

Als klein meisje bedacht , vertelde , en schreef ik al verhalen, en niet altijd tot ieders vreugde, maar vast te wijten aan een aangeboren overdaad aan fantasie en een overgevoelig hartje.

Toen ik ouder werd, me bewust werd van mijn gevoelens, beschreef ik ze in oude schriften en nieuwe dagboeken, met een slotje erop. Laatst vond ik er nog eentje terug, en het was om te gruwelen, zó doorspekt met hóógverheven woorden en dramatische uitroepen, maar goed, dat is wat de puberteit met je doet, dus ik vergeef het mezelf , ook al is het gênant om terug te lezen.

Natuurljk wist ik absoluut zeker dat ik ooit een boek zou schrijven, zoals velen met mij, maar het èchte leven was inmiddels begonnen en dus kwam er niets van terecht.

Dit jaar ben ik vijftig geworden , en door allerlei omstandigheden in datzelfde leven, bevind ik mij ineens in een soort luwte..op een stille plek, en veelal alleen..Ideaal dus om een ideaal te verwezenlijken..

Misschien dat dat boek er ooit nog es van gaat komen , maar vooralsnog zal ik schrijven in ‘hapklare brokjes’ ,middels mijn blog , gewoon om het mezelf wat makkelijker te maken, en ook omdat dàt tegenwoordig de manier schijnt te zijn om je verhalen te delen.

De naam van mijn blog was snel gekozen, Maria is de naam die mijn oma altijd voor mij gebruikte, geen idee waarom trouwens, want ze was vèrre van religieus.., jammer dat ik haar er nooit naar gevraagd heb , toen dat nog kon.

Het woord ‘Mijmeringen’ heb ik gebruikt omdat ik, zoals een ander dol is op ‘vergeten groentes’, lyrisch kan worden van ‘ vergeten woorden’ uit onze prachtige Nederlandsche Taal .

Mijn blog zal bestaan uit mijmeringen, of overpeinzingen,van een gewone vrouw, met misschien wel een , voor anderen, herkenbare overgevoeligheid en met talloze onwijsheden, vrees ik 😉😊.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s