Dromen..

Mijn leven lang ben ik een slechte slaper geweest , en dat ben ik nog steeds . Als kind lag ik hele nachten te praten en te zingen , tot mijn ouders er stápelgek van werden , en mij op doktersadvies een beetje Vermout gaven , want dat deed dokter bij zijn eigen kinderen stiekem ook wel es , en dat hielp geweldig …Bij mij hielp het niet , ik zong alleen nòg iets harder en werd er nòg joliger van …Dat effect heeft alcohol nog steeds op mij trouwens..

Ik slaap eigenlijk altijd in korte stukjes van een uur of drie , vier . Ik kan me werkelijk niet herinneren ooit acht uur achterelkaar te hebben geslapen , zoals een gezond mens betaamt . Misschien is dat de reden dat ik zo ontzettend veel droom . De dromen die ik droom zijn zeer gevarieerd , soms totaal idioot , heel angstig , of opwindend , en soms verdrietig , maar de meeste dromen zijn vooral absurd . Als ik nèt wakker ben , of nog net níet , zeg maar , kan ik alles bijna , tot in detail , navertellen , tot Bert’s grote vreugde ..😉

Natuurlijk heb ik ook wel eens opgezocht hoe het nou precies zit met dromen en slapen , en ik heb vaak gelezen dat je in je dromen dingen uit je onderbewustzijn verwerkt …ik weet het niet , het zal vast wel ergens kloppen . Zelf heb ik eerder het idee dat , hoe drukker je bent in je hoofd , hoe meer , en hoe gekker je droomt …maar ik kan me vergissen .

Wat ik wel heel frappant vind , is , dat ik terugkerende dromen heb , en dat is ook de reden dat ik er een blog aan wijd..want ik wil zo graag weten of iemand van jullie dat ook wel heeft .

Ik droom bijvoorbeeld heel vaak dat ik ergens heen moet , en het me maar niet lukt er te komen …ik ben de weg kwijt , rij alsmaar in rondjes , en kom , hoe dan ook , altijd veel te laat , op school , of bij een volleybalwedstrijd vaak . Ik droom héél vaak dat ik mijn geparkeerde auto nergens weer kan vinden ..zó vaak zelfs , dat ik tegen mezelf zèg , ín die droom , “jeetje , nu droom ik wéér dat ik de auto kwijt ben”…😳

De auto kan ook een fiets zijn trouwens ..maar kwijt blijft ‘ie..

Verder droom ik zeker íédere week wel een keer dat ik schoolexamen moet doen , op de school waar ik ook daadwerkelijk gezeten heb . Ik moet alleen nog examen doen voor wiskunde , en ik heb niet één wiskundeles gevolgd ….en ik ben al vijf maal gezakt , en ben inmiddels járen ouder dan de rest van de klas , en dit is mijn laatste kans , anders mag ik nooit meer examen doen …en zal ik dus géén diploma krijgen ..de schànde ! 🤓

Het afgelopen jaar heb ik veel over mijn moeder gedroomd . Nadat ze een jaar geleden overleed was ik daar al bang voor , vooral voor dat moment van wakker worden en het me realiseren dat ze er niet meer is…Maar het gekke is , dat ik in mijn dromen altijd weet dat ze dood zal gaan , en zijzelf weet het ook , maar ze vindt het helemaal prima ..ze is altijd opgewekt en flink , en nooit verdrietig , en ik dus dan ook maar niet …Ik vind het heel fijn dat ze nog zo aanwezig is , ook al is het alleen in mijn vreemde chaotische dromen .

In mijn seksdromen beleef ik natuurlijk vooral fíjne dingen , soms met Bert , maar vaak ook met mannen waar ik in het werkelijke leven nooit ook maar een secónde aan denk , in dat opzicht 😳 . Er is echter één uitzondering ….over die éne man droom ik het vaakst , ook weer een terugkerende droom dus …, misschien omdat ik daar ook echt ‘een verleden’ mee heb . Hij betekende veel voor mij , meer dan ik ooit heb durven bekennen , maar hij gaf niets om mij . Dus in dit geval zijn dromen inderdaad bedrog ..😉

Soms zijn dromen zó intens dat het gevóel wat de droom oproept , de hele dag bij me blijft …De combinatie van te weinig slaap en veel dromen zorgt er in ieder geval voor dat ik absoluut géén ochtendmens ben , en ik denk niet dat dat ooit zal veranderen . Héél af en toe doe ik een slappe poging mijn ritme te veranderen , en ga ik een week lang voor twaalven op bed , om vervolgens úren wakker te liggen , en alsnog doodmoe wakker te worden . Misschien moet ik ook op dit gebied mezelf accepteren . Het voordeel is in ieder geval dat ik ’s avonds een ontzettend gezellig mens ben ! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s