Het leed wat Whatsapp heet…

Toen iedereen om me heen al jaren een mobiele telefoon had , liep ik nog altijd te zeulen met enkel mijn iPad , waar ik me al een hele pief mee voelde , en belde ik gewoon met onze huistelefoon .. Maar als je , op den duur , nog de enige in een gezelschap bent die om zich heen kijkt terwijl de rest naar benéden kijkt , voel je je tòch een beetje buitengesloten …Er was blijkbaar iets heel interessants gaande , in die , voor mij , nieuwe vreemde wereld die whatsapp heet ..Bovendien hield ik erg van foto’s maken en ergerde ik menigeen door daarvoor aldoor overal tussen te springen met die grote zware iPad van me ..met knalroze hoes ..😂.

Het moment was aangebroken voor mijn eerste echte eigen mobiele foon , en dat vond ik zóiets gróóts dat ik er zelfs melding van maakte op fb 😄. Ik kreeg er trouwens niet gelijk whatsapp op , maar gebruikte het ding voornamelijk voor het , minder opvallend en storend , maken van foto’s . Nu ben ik , zoals ik al eerder noemde , een enorme digibeet , en alles aan het nieuwe apparaatje vond ik vreemd , ingewikkeld en een beetje eng . Ik vind het gewoon zó wonderlijk hoe het allemaal wèrkt , hoe de héle wereld met elkaar in contact staat, zonder iets zicht- of tastbaars als bijv. draden , en dat alles in íets , daar bóven , in die gekke Cloud , terechtkomt …of er vandáán komt ..weet ik veel …Ik vind het stiekem een hóóg ET-gehalte hebben 😳..

Mijn totale onbegrip zorgt ervoor dat ik het griezelig vind , en niets durf te doen , te installeren of te veranderen , omdat ik altijd bang ben iets verkeerd te doen waardoor het ding crasht , en alles wèg is..en ik heb wel es gezien bij één van onze kinderen wàt een dramátische ervaring dat is 😂😇

Inmiddels ben ik natuurlijk gewoon overstag gegaan en heb sinds een paar jaar ook whatsapp op mijn foon , en ik vind het eerlijk gezegd súperhandig . Vooral de groepsapps van mijn verschillende vrijwilligersbaantjes gebruik ik heel veel , en het blijkt dat je de meeste dingen prima op die manier kunt regelen zonder er eerst over te moeten vergaderen . Want vóórdat je een groepje mensen bij elkaar krijgt , op een bepaalde plek , dag en tijd , ben je wéken verder , zó druk is iedereen ..😳

Met whatsapp op het persóónlijke vlak heb ik dúidelijk meer moeite.. Ik heb de neiging te whatsappen zoals ik práát in een ècht gesprek . Wat dus betekent dat wanneer iemand mij iets vraagt , ik het bericht lees , en vervolgens antwoord….Het schijnt echter héél gewoon te zijn iets dirèct te lezen om daarna bijvoorbeeld pas twee dagen later ff te reageren.. 😳 Ik vind het fatsoenlijk dat , wanneer iemand je feliciteert , je even dankjewel zegt , op z’n minst . Alleen een dúim vind ik eigenlijk al idioot , maar vooruit , het ìs tenminste een reactie….Ik erger me er ook op fb páárs aan dat je wèl je verjaardag laat vermelden , en wanneer dan de halve wereld je vriendelijk feliciteert , jij het níet op kunt brengen daarvoor even te bedanken ..😟😆

Het schijnt aan mij te liggen hoor , dat zegt mijn dochter ook vaak , en ik geloof het direct . Ik ben duidelijk een beetje wereldvreemd in de digitale wereld . Whatsapp of fb is níet net als een ontmoeting op straat ….En ook al kan ik me toch ècht niet voorstellen dat wanneer iemand mij begroet , feliciteert , of iets vraagt , ik gewoon niet reageer , en zómaar verder loop…het is op whatsapp of fb dus prima om dat wel te doen , blijkt ! Maar ik wéíger daar aan mee te doen!

Verder heb ik moeite met het interpreteren van de berichtjes , vooral als er geen poppetjes gebruikt worden , of hoe heten die dingetjes , smiley’s ? Ook dàt ligt aan mij , want ik ben een enòrme ‘ ìnvuller ‘…en dat is me al heel vaak , en volledig terecht , verweten . Vooral wanneer er gaten vallen , van uren , of dagen , in een ‘ gesprek ‘ , is er genoeg ruimte voor mij om mijn eigen , vaak negatieve , draai aan het verhaal te geven . En wanneer degene aan de andere kant zich daar van bewust is en daar mee spéélt , zijn de rapen gaar . Je moet mij dus duidelijk niet teveel tijd geven om na te denken 🙈…. Ik heb ooit es contact gehad met een man , waar ik echt dòl op was , maar die het ‘ spelletje ‘ van , vooral , negéren zó goed speelde , dat ik er compleet ongelukkig van werd . Het gaf me een gevoel van onmacht waar ik niet mee wist om te gaan . Voor hem was het juist een machtsspelletje , wat ik telkens kansloos van hem verloor . En ruzie maken via de app is al helemáál onbegonnen werk , zeker als de ander alles leest maar niets terugzegt ….

Ook vandaag was ik weer verwikkeld in een whatsapp-dramaatje met een vriendje , compléét met onbegrepen woorden en escalaties , en boos ‘ weglopen ‘ ..Maar sommige ‘ relaties ‘ zijn daar gelukkig wèl tegen bestand , en uiteindelijk ‘ zoenden ‘ we het , digitaal , weer af en zijn we weer vriendjes….We zijn beide nogal óvergevoelig , geloof ik , dus onze emoties zorgen er wel es voor dat er een bommetje barst …en dat is lastig hoor…Maar inmiddels gaan we weer gezellig kletsend verder , en zijn we , ons kennende , met goede moed , en voornemend het niet wéér fout te laten gaan , op weg naar het volgende bommetje .😂

2 gedachten over “Het leed wat Whatsapp heet…

  1. Er zijn ook mensen die hun appjes pas dagen later lézen, laat staan erop reageren. Misschien krijgen ze er zoveel, dat ze ze opsparen of zoiets… Met mailen gaat het vaak net zo.

    Geliked door 1 persoon

    1. Je hebt gelijk Peter, het gebeurt , en misschien wel omdat het kàn …En het zal vast niet altijd opzet zijn hoor , soms ‘parkeer ‘ je even iets , om het later even te lezen , en dan vergeet je het…Maar voor degene die het gestuurd heeft is het niet fijn . Het is een vervelend ‘kantje’ van het huidige communiceren ..

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s