Spoken

Aangezien ik toch weer eens niet kan slapen , kan ik net zo goed nog even een beetje schrijven . Het is eigenlijk absurd dat ik mijn héle leven al ‘s nachts méér wakker ben , méér leef , dan overdag … Mijn moeder vond het altijd vréselijk dat ik zo leef , en had voor àl mijn muizenissen en mankementen maar één oplossing … éérder op bed gaan !

De waarheid is dat het mij een heerlijk veilig gevoel geeft als íedereen slaapt en ik nog wakker ben , en ik kan zelf niet goed benoemen waaróm …

Misschien dat ik het als fijn en veilig ervaar dat er in de nacht , in het donker en alleen , minder prikkels zijn , ofzo … dus ook minder gedachten , want piekeren doe ik níet ‘s nachts…

Wat ik wèl doe is de méést gruwelijke films en series kijken , het liefst over vampiers en zombies , als het maar ‘ horror ‘ is … ( hoezo , geen prikkels ?) Óók weer zo raar , voor iemand die overdag allerlei , méést ingebeelde , angsten heeft …😳 Maar goed , dat ik een beetje èrg vreemd ben , in vele opzichten , heb ik nooit ontkend … 🙃

Verder hou ik ook nogal van nachtelijk snoepen en snaaien . Ik doe dat liever als ik alleen ben , want ik vind het geen charmante gewoonte van me . Vooràl niet als ik nogal vréémde combinaties naar binnen werk , omdat er weer es níets in huis is , wat meestal zo is als Pien een paar dagen thuis geweest is ..🤣. Ijs met aardbeienjam , oude crackers met yoghurtdip , augurken , slagroom zó uit de spuit in de mond , en gegrilde plakjes kaas … Je wordt erg inventief , en niet bijzonder selectief , wanneer de ‘ nood ‘ hoog is , zullen we maar zeggen ..🙈 Na zo’n vreetbui ben ik standaard ietwat misselijk en heb ik spijt , maar niet heel lang … Ik vergeef mezelf nogal makkelijk , als ik eerlijk ben . En dat vind ik wel een fijne eigenschap . 😇

Het liefst zou ik nu die kamerkast es schoon willen maken … of een beetje gaan schilderen … geen kozijnen maar een schilderijtje , gewoon iets lolligs , ja…. daar heb ik nu ècht zin in … Helaas kan dat niet , want Bert en Puck slapen , en zéker Bert heeft ieder uurtje slaap wel nodig , de schat . Dus lig ik doodstil op de bank , met de Walking Dead , en schrijf deze onzin …

Het valt me op dat ik het méést geïnspireerd ben in de nachtelijke uren . Ook dàt was vroeger al zo . Héle dagboeken heb ik vol geschreven , en examens heb ik geleerd , met een zaklampje onder de dekens , zodat mijn ouders niet zagen dat ik nog wakker was .. Éens een spook , altíjd een spook , blijkbaar .

Mijn rare leefritme heeft natuurlijk ook nadelen , en één daarvan is dat ik in de ochtend nauwelijks normaal functioneer… Ik weet nog dat ik al als spokende puber bijna slápend naar school fietste , waardoor ik iedere ochtend de groep miste en dus te laat kwam . En ook de eerste lesuren bracht ik in een soort bewusteloze toestand door , wat niet erg was , want er werd niets verteld wat ik moest weten , vond ik .. Een ander nadeel van mijn gespook is dat ik ‘s ochtends eigenlijk niet toonbaar ben . Vroeger viel de schade nog wel mee , na wat gepoeder en geplamuur . Maar tegenwoordig schrik ik me iedere ochtend een hoedje als ik mezelf per ongeluk tegenkom in de spiegel , dus dat mijd ik zoveel mogelijk . Want zelfs plamuren helpt niet meer .

Het is nu inmiddels kwart voor twee , en ik heb nog even een wasje opgevouwen , de vaatwasser ingepakt en Puck laten plassen , dus misschien is het wijs om nu maar naar bed te gaan . Douchen hebben Bert en ik al samen gedaan dus dat scheelt weer tien minuten , maar de iPad neem ik toch nog maar even mee , ik heb nog wel zin in een paar spelletjes ..😋

Heerlijk gevoel , te weten dat jullie allemaal allang lekker slapen . Misschien is mijn spóken wel een vorm van wáken …. ja …dat vind ik wel een mooie gedachte 😊 . Trusten !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s