Van de bloemetjes , de boompjes en de bijtjes …

Het is ieder voorjaar weer een feestje , in het park , tegenover ons huis . De prunus bomen , een witte en een roze , hebben zóveel bloesem dat de takken zelfs bijna tot op de grond hangen . Elke lente worden er veel foto’s gemaakt van de bloesem , ook door mijzelf trouwens , maar afgelopen week waren er wel héél veel belangstellenden … Misschien komt het door de situatie waarin we leven , en de bijbehorende regels die nog steeds gelden . Mensen zijn meer thuis , en meer buiten , ook door het mooie weer , en kijken blijkbaar daardoor ook méér naar al het mooie om hen heen , wat ik wel positief vind , want er is zóveel te zien !

De bomen werden dus zómaar een attractie . Talloze fietsers stapten af , auto’s stopten abrupt , wat soms even een opstopping veroorzaakte , en kinderen , pubers en volwassenen vereeuwigden zich onder , en ìn , de kleurrijke pracht . Ik zag , met leedvermaak , hoe tegenstribbelende echtgenoten door hun vrouwen gedwongen werden sámen op de foto te gaan 🤣 , en verveelde pubers in het gras lagen te wachten tot hun poserende vriendinnetjes èindelijk klaar waren met het maken van dé perfecte selfie … Er was zelfs een meisje bij die een grote spiegel mee had genomen , dus dat was een ‘ professional ‘ , denk ik 😳 ..

Vanmiddag waren er twee kinderen in het park , ze zaten onder de prunus kransen te frunniken van de bloesem . Ik kom ze wel vaker tegen , als ik met Puck wandel , dus we kennen elkaar een beetje . Ik ben even bij ze gaan zitten , en terwijl het ene meiske met Puck speelde , maakte de ander een bloemenkransje in mijn wilde haren . Zo leek ik , voor héél even , wel een bruid , volgens de dametjes .. een zeemansbruid dan welteverstaan , zonder man , en zelfs zonder handschoen … 😂 . Na twee windvlagen waren de bloemen uit mijn haar verdwenen ..

De prunus bomen zijn altijd maar kort vollédig in bloei , zéker wanneer er een stevige wind staat , zoals de afgelopen dagen . Over een dag of wat is het mooie eraf , en zal het roze en witte blaadjes ‘ sneeuwen ‘ , en het gras en de paden even roze kleuren , wat óók wel weer leuk is …

Dat deze prunussen zoveel aandacht krijgen begrijp ik best , maar zelf heb ik mijn eigen favoriet in het park , namelijk de grote rode beuk . Deze boom blijft vrij lang kaal , de eerste rode blaadjes beginnen zich pas nèt te ontvouwen , maar zelfs nú is de boom al prachtig . Hij is sober , en symmetrisch , en lijkt , door de kleur van het blad , altijd in herfsttooi te zijn , en daar hou ik juist zo van . 😊

Ons eigen huis wordt omringd door een gróene beukenhaag , vertelde ik al eerder . De haag is inmiddels weer helemaal dichtgegroeid , en dus leven we de komende maanden opnieuw in onze mooie groene ‘ cocon ‘😊 . De haag is vele jaren geleden al gepoot , en volledig volgroeid , wat een gelukje is voor ons . Vorig jaar heb ik ‘ m wat proberen in te korten , wat een hele klus was omdat de takken al zo dik zijn . In de haag woont een mussenfamilie , die er de hele dag in zit te tjilpen , en daar kan ik eindeloos naar kijken , wat een theater maken ze ! Tegen het einde van de middag neemt meneer merel plaatst boven op de haag , íedere dag op precies dezelfde tak , en zingt dan , als een gevederde Pavarotti , zijn prachtige lied . En of er nou een vrachtauto of een motor langs dendert , hij laat zich niet van de wijs brengen .

Toen wij ons huis kochten stond de tuin vol met bloemen , planten en struiken . Die hebben wij veelal weggehaald , om het wat ruimtelijker te maken . We hebben alleen nog hortensia’s en lavendel . Zelf hou ik van een groene tuin , en de haag en het gras vind ik voldoende , maar Bert miste toch wat kleur , en dus heb ik in de énige overgebleven border wildebloemenzaad gezaaid , speciaal voor hem 😊. Voor mezelf had ik nog één andere wens . Ik wil al jaren graag een palmboom , maar twijfelde of het wel bij ons huis zou passen . Na een ‘ rondvraag ‘ op Facebook heb ik me laten overtuigen . Vandaag is de Palm gebracht en nu maar afwachten of het lijkt … 😳 Mijn slimme buurman heeft mij trouwens al verteld dat de plek die ik uitgezocht had voor de Palm , niet kan , omdat hij dan al snel tegen de kap van het huis zal groeien … dus dat kan nog leuk worden 😂🙈 !

Wat de bijtjes betreft … af en toe vind ik in huis bijen tegen de ramen … voornamelijk op onze slaapkamer … en dat terwijl wij voor èlk raam een hor hebben … En ‘s nachts , als ik weer es wakker lig , verbeeld ik me een constant zacht gezoem te horen … maar dat kan ook ons ‘ frisse lucht -systeem ‘ zijn , wat altijd aan staat … ik wéét het niet … Maar het zou me niet verbazen als es zal blijken dat er ergens , onder onze rieten kap , een gezellige zwerm bijen woont … 🙄

Het is toch wel héél fijn , dat het , nu bijna iedereen gedwongen thuis moet zijn , zó’n mooie lente is . Er is zóveel te zien , als je het wílt en kùnt zien , en zóveel te doen , zelfs in je eigen tuin . Daarom alle dank aan Moeder Natuur ! 🙏🏽😍 Hoewel ik het met haar nog wèl even over al dat onkruid wil hebben … 😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s