Op slot …

Eigenlijk was het mijn bedoeling om een vervolg te schrijven op mijn vorige blog , dus nogmaals ‘ met de billen bloot ‘ , maar het is beter dat ik dat nu nog niet doe . Er liggen best heftige weken achter me , en nog steeds zit ik te diep in mijn emoties , zodat ik het zou schrijven uit verdriet , gemis en teleurstelling , terwijl er ook héús dankbaarheid en liefde is … Ik hoop in januari weer een beetje in balans te zijn . 😊💪🏼

Naast mijn eigen , persoonlijke dramaatje 🙄 gaat ook het gewone leven , wat al zó lang niet ècht meer gewoon is, gewóón door , en dat is maar goed ook .

We zitten nu ruim een week vóór de Kerst . En het blijkt inmiddels dat het een Kerst gaat worden , om nooit te vergeten … want sinds eergisteren leven we opnieuw in een totale ‘ lockdown ‘ . We werden toegesproken door meneer Rutte , en toen hij de zware woorden ‘ Nederland gaat op slot ‘ uitsprak , gaf het me letterlijk een gevoel van claustrofobie … 😳

We wisten allemaal dat de lockdown er aan zat te komen , maar hoewel het in maart vreemd en eng was , vind ik het nu vooral héél deprimerend en beklemmend . Tóen gingen we naar de lente en zomer toe , en nú zitten we midden in de donkerste dagen van het jaar met de feestdagen voor de deur , en dat vind ik een groot verschil . Natuurlijk heeft mijn eigen gemoedsrust er ook mee te maken , ik wàs al niet in feeststemming . Maar de dagelijkse sombere berichten hakken er nu wel extra in .

Bert is een man die nooit wegloopt voor de realiteit , maar ik heb die neiging wèl . Zodra we ‘s avonds gegeten hebben , gaat hij , met Puck op schoot , tv kijken , en leest , kijkt en luistert àlles wat maar te maken heeft met het virus . Maar ìk duik in bad , met een fijn boek …. en probeer die akelige werkelijkheid juist buiten te sluiten … want na bijna een jaar van COVID-ellende ben ik er moedeloos van . Ik heb vréselijk veel bewondering voor alle mensen die zware beslissingen moeten nemen , in de zorg werken , of op wàt voor manier ook , getroffen zijn door de pandemie . Maar ik erger me óók te plètter aan de klagers , zeurders en complotdenkers , die níets doen dan onrust zaaien en zich niet aan de maatregelen houden …. en voor die láátste groep vlùcht ik gewoon dat bàd in ! 😟💨

De avond dat de tweede lockdown werd aangekondigd , heb ik Bert en mezelf een flinke beker warme chocolademelk ingeschonken , met een enòrme dot slagroom erop … 😳 .. Ik weet zèlf niet waaròm ik het deed , maar op dat moment leek het me nodig .. Daarna hebben we een hele lange wandeling gemaakt met Puck , langs alle gezellige kerstverlichting , in ons mooiste dorp … Het was letterlijk lichtpuntjes zoeken , denk ik … en gelukkig vonden we ze . ☺️

Volgende week is het dus Kerst , en dat wordt , hopelijk eenmalig , een hele rare .. Ik hoor de wildste verhalen van mensen die eigenlijk de Kerstdagen in een huisje of hotel zouden doorbrengen , maar nu toch twijfelen , families die elkaar al vóór dat zalige Kerstfeest de tent uit vechten , omdat de één lak heeft aan de nieuwe regels , en de ànder zich er aan wil houden … de één beledigd is níet bij die zès uitverkorenen te horen , en de ander juist bedankt voor de uitnodiging .. Gezellig .. 🙈

Voor mij persoonlijk betekent het dat ik voor het eerst in mijn leven níet aan het kerstdiner zal zitten met mijn beide broers , maar slechts met één van de twee . Gelukkig zit iedereen in onze familie wèl op één lijn , en is er hier nog ‘ vrede op aarde’ … 😂 De eerste Kerstdag zullen we hopelijk in pyjama doorbrengen , en wat lekkers afhalen in ons dorp . Op de tweede dag zijn we keurig met ons zesjes , en gaan we zèlf koken . We zullen , voor het eerst , een mooie côte de boeuf , of bavette proberen te garen op de kamado die Bert van de Sint heeft gekregen . En nu ik dit allemaal zo schrijf , krijg ik warempel tòch een béétje de kerstkriebels , en dat is een héél goed teken ! 😃

Wij wensen íedereen een hele véilige , fijne Kerst ! 🥳😘🙏🏽🍷

2 gedachten over “Op slot …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s