Heb lief …

Dit wordt mijn laatste blog van dit jaar . Als ik bij voorbaat geweten had hoe dit jaar zou worden , had ik ‘m gráág overgeslagen , en daar zal ik niet de enige in zijn . Voordat ik begon te schrijven , heb ik eerst nog even , héél onwijs , alle kranten gelezen , en dat had ik beter níet kunnen doen . Het is duidelijk dat we de ellende van dìt jaar namelijk gewoon meenemen naar het kómende jaar , en dat belooft nog niet veel goeds . Ik probeer , bewust , niet àl het nieuws cònstant te volgen , maar ik kan het niet echt loslaten .. want dat voelt als wègkijken , en dat vind ik dan weer laf van mezelf .. 😳

Zoals jullie weten had ik , naast alle nare dingen die ons allemaal treffen , ook wat persoonlijk drama te verstouwen , wat deze zogenaamde feestmaand àlles behalve feestelijk maakte . Ik raakte mijn beste vriend kwijt , en daar heb ik ontzettend veel verdriet van .. nu nog steeds … Ik zag dan ook als een bèrg tegen de kerstdagen op . Maar …. , zoals het zo váák gaat , als je ergens vreselijk tegenop ziet .. het viel heel erg mee ☺️. En gelukkig maar , want níemand heeft zin in een jankende , zemelende zuurpruim aan het kerstdiner . De dag vóór de Kerst was mijn dieptepunt , maar daar kom ik in mijn vervolg op ‘ met de billen bloot ‘ nog wel op terug , want ik zou immers proberen dit idiote jaar tòch nog énigszins positief af te sluiten 🙄. En dat lukt me alleen als ik óók de leuke , en fijne dingen beschrijf , en die waren er , natúúrlijk , in overvloed 😃 !

De eerste kerstdag , die we de afgelopen ruim vijftig jaar altijd met de hele familie Bos vierden , was rustig . Bert heeft zijn moeder nog even bloemen en chocola gebracht , Pien had een vriendin uitgenodigd , Maarten moest werken , en dus waren we slechts met ons viertjes . We hebben sushi gehaald , triviant gespeeld , lekker gesnoept en gedronken , en een mooie wandeling gemaakt met Puck . En dat de zòn schéén was niet minder dan een cadeautje!

De tweede kerstdag was ons ‘ kleintje Kerst ‘ . Mijn vader en oudste broer kwamen eten , en Maarten heeft geweldig voor ons zessen gekookt . Er was géén stress over of er wel genoeg was , of er wel plek voor iedereen was , en of iedereen wel zou lusten wat er op tafel kwam … níets van dat alles , en dus was ook deze dag een succes , vooral toen mijn vader ons allen verraste met een mooie gift . ☺️🙏🏽😘

En nu is het oudejaarsavond .. De laatste avond van , voor velen , misschien wel het meest bizarre jaar ooit .

Om nòg meer tradities overboord te gooien , en natuurlijk uit empathie voor de middenstand , heb ik vandaag zelf géén oliebollen gemaakt , maar ze gewoon gekocht . De kinderen vieren de jaarwisseling met een paar vrienden in de stad , en dus zijn we vanavond met ons tweetjes , maar dat is al jaren zo , want Puck houdt niet erg van vuurwerk … En ondanks het vuurwerkverbod wordt er nu toch nog wel redelijk geknald ….😳

We kijken een natuurfilm op tv , leggen de staatsloten klaar , om straks te verscheuren 🤪 , en trekken , rond twaalven , een fles champagne open , die we eigenlijk beide niet lekker vinden 😂 . Kortom , het wordt gewoon een normàle oudejaarsavond … en dat is eigenlijk al gewèldig positief , want we verlangen toch immers al zólang terùg naar ‘ normaal ‘ .. ☺️

Nee ècht , ik wìl die stomme miljoenen helemaal niet winnen , in welke loterij dan ook 😳… Ik wil gewoon dat we in het nieuwe jaar elkaar weer kunnen ontmoeten , omhelzen , knuffelen , zoenen èn líefhebben , zònder de angst elkaar ziek te maken … méér niet … want de warmte en de liefde mis ik het àllermeest .

Alles is nú nog moeilijk en angstig , maar uiteindelijk komt het goed , dat weet ik zeker . Ik wens iedereen daarom een pràchtig nieuw jaar , vol hóóp en lìcht …maar voor nú heb ik alleen de woorden die ik afgelopen jaar kreeg van hele lieve wijze mensen …. Houd moed en Heb lief ! 🙏🏽😘😍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s