Van een béétje winter .. en een héleboel kóu !

Ondanks alle aanwijzingen dat onze aardbol ( te snel ) opwarmt , kwam heel onverwacht Koning Winter langs . De afgelopen twee weken waren we allemaal in de ban van de weersvoorspellingen . En inderdaad , de temperatuur ging flink naar beneden , de wind werd een storm , en er viel éindelijk sneeuw van betekenis .

Iedereen die mij kent weet dat ik als een kìnd wordt , zodra er ook maar één sneeuwvlok valt , en ik heb dan ook genoten van die héle èchte sneeuwstorm ‘s avonds , waar alles mee begon . En ook al viel er bij lange na niet de beloofde halve meter , de harde wind zorgde voor sneeuwduinen die me tòch een béétje het gevoel van de winter van 1979 gaven .

Helaas bèn ik geen kind meer , maar gewoon een vrouw in de overgang .. De meeste vrouwen krijgen in deze fase last van hete buien , maar ikke niet … Blijkbaar ben ik toch echt een beetje een ráre vrouw , ook al zegt Bert dat ik niet ráár maar bijzònder ben 😂 , want ik heb nauwelijks opvliegers , integendeel , ik ben juist alsmaar kóud . En dan bedoel ik niet gewóón koud , maar tot op het bòt verkléumd 😳 !

Dus toen die ‘ horrorwinter ‘ toesloeg , vond ik die eerste dagen , met die harde wind , een verschrìkking ! Iedere wandeling met Puck was een òpgave , en ondanks alle lagen warme kleding kostte me het elke keer úren om weer op temperatuur te komen . Het enige wat me hielp om me íetsje minder ellendig te voelen , was een warm bad .. en ik vermoed dan ook dat ons waterverbruik wel een piek zal vertonen 😂 , en Bert me dat zal laten weten ..😇

Eerlijkheidshalve moet ik nog éven toegeven dat er , behalve mijn eigen lichamelijke mankementen , ook nog wat spannende , minder leuke dingen speelden , in de privésfeer , maar ik heb nu ff geen zin daar dieper op in te gaan . Bovendien gaat het , wat dat laatste betreft , nu veel beter , en dat is alleen maar fijn . 🙏🏽😊

Wat de wìnter betreft …gelukkig ging na een paar dagen de wind liggen , en de zon schijnen , letterlijk èn figuurlijk … En tóen pas kon ik genieten . Want er is natuurlijk níets mooiers dan wandelen in één zonovergoten sneeuwlandschap . Éindelijk keek ik es om me héén , en zàg àl dat moois , en had ik weer zin om dat ook vàst te leggen … Moeder Natuur , Koning Winter , èn de buitenkraan 😇 , hadden pràchtige dingen gemaakt …. tenminste voor iemand die het wil zien 🤣 …

Ik had trouwens ondertussen al berichtjes gekregen van meerdere , lieve mensen , met de vraag of alles goed met me was , omdat ze nog geen ( hysterische ) sneeuwberichten van me waren tegengekomen 😂 . Dus vandaar dat ik besloot er maar een blogje aan te wijden , om hen gerust te stellen 😘 .

Na de storm , de sneeuw , èn de zon , kwam het ijs … En daarmee óók de ijsgèkte , leek het wel .. 😃 We hebben het wel vaak gekscherend over de Friezen en hun Elfstedentochtkoorts , maar wij Groningers kunnen er óók wat van , zeg ! 🤣 Ik denk dat het rare jaar wat achter ons ligt er méde voor zorgde dat we allemaal òptimaal wilden genieten , en verlàngden naar éven wat ànders , en vooràl iets pósitiefs en zòrgeloos … De ijsbaan en de grachten in onze eigen mooie wijk lagen er na een paar nachten zware vorst pràchtig bij , en zorgden voor oudhollandse taferelen . Zèlf heb ik mijn spiksplinternieuwe schaatsen wijselijk in de doos gelaten , want de gevolgen van mijn oenige valpartij van het stoepje bij de achterdeur , vorig jaar , voel ik nog steeds … Maar Bert en ik hebben wèl de sfeer geproefd , en vooral de erwtensoep en warme choco met slagroom 😋 , tijdens onze wandelingen over het Winsumerdiep .

Gisteren was de laatste ijsdag , helaas , en sinds vanochtend regent het alweer . Ik heb de palmbomen uit hun winterjas geholpen , en de planten en potten naar buiten gezet . En ook al was het ineens weer een dònkere , trieste dag , ik vond het tòch wel fijn om eindelijk weer een béétje ontspannen te kunnen lopen , in plaats van met samengeknepen billen .. , uit angst om te vallen .. 🤭

Volgend weekend voorspellen ze , hoe kan het ook anders 😂 , lènte … dus dat kan óók een feestje worden … Ik verheug me er nú al op !🍷🥳

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s