Komkommertijd .

Alwéér een zomer …. Wat vliegt de tijd … Zelfs voor iemand als ik , zonder een baan , lijken de dagen en weken wel steeds sneller voorbij te gaan . Maar misschien is dat ook weer één van de véle bijkomstigheden van het ouder worden . Soms heb ik dat beeld voor me , van die zandloper , die óver de helft is en steeds sneller leeg lijkt te lopen .. En dat geeft me het gevoel dat het nú moet …want nú kàn het nog .. Het is een onrust die me doet beseffen dat ik nú moet genieten , nú de dingen moet doen waar ik blij van word , en dat ik zéér zeker níets moet uitstellen … Vooral wanneer er , in de nabije omgeving , erge dingen gebeuren met mensen van onze leeftijd , bekruipt me dat gevoel . Het is een verlangen naar de móóie dingen in het leven , vermengd met de angst dat het misschien wel te laat is . Die angst is natuurlijk vooral te wijten aan mijn angststoornis , die er voor zorgt dat ik altijd wel wat doemscenario’s voorhanden heb . 😅🙇🏼‍♀️

We hebben inmiddels onze vakantietijd weer achter de rug . Bert heeft drie héle weken vrij gehad ! De lieve schat had het zó ontzettend druk gehad de laatste maanden , hij verdiende een mooie rustige vakantie . Vorig jaar had ik geboekt voor een paar weken , met het hele gezin , in Frankrijk . Die reis werd geannuleerd door Coronaperikelen . Dit jaar leek alles iets rooskleuriger , vooral doordat we gelukkig allemaal de mogelijkheid kregen om ons te laten vaccineren . Ik boekte al op tijd een vakantie in eigen land , want door alle , constant wisselende , maatregelen in het buitenland leek me dat rustiger . Als ik eerlijk ben , liet ik me ook mééslepen door de gèkte die ontstond toen bleek dat een vakantie überhaupt weer mógelijk was , omdat het virus onder controle leek te zijn . Dus boekte ik een huis vlakbij het strand van Scheveningen , voor bijna tweeduizend euro per week … En dùs kreeg Bert bijna een hartverzakking ..🤣 ‘ Gelukkig ‘ voor hem veranderden de omstandigheden al snel weer , en aangezien we geen zin hadden om voor zóveel geld een vakantie door te brengen met mondkapjes op , en alle horeca nog gesloten , annuleerden we de dure week .

Het leek ons wijs de situatie rustig af te wachten , en pas op het laatst te beslissen wat we zouden doen . Dat was iets nieuws voor ons , want wij zijn beide geen mensen van de ‘ bonnefooi ‘ , en plannen onze reis altijd ruim van te voren . Zodat ik , met mijn kinderlijke heimwee , veel tijd heb om apen en beren te ontdekken , en lekker lang tegen die aanstaande vakantie op kan zien . 🤣

Dat rustig afwachten was vooral Bert’s idee , want ik ben daar véél te ongeduldig voor . Stiekem zocht ik al weken naar leuke reisjes , om er dan later weer achter te komen dat de huisjes of hotels inmiddels niet meer beschikbaar waren . Want het was , wederom , een gèkkenboel ! Ik keek vooral op airbnb , en ik kreeg het idee dat mensen hun bézemkast nog aanboden voor de verhuur , werkelijk absùrd .

De eerste week van onze vakantie hebben we alleen maar geklust , zoals gewoonlijk 😃 , en dat was maar goed ook . Omdat Bert en ik normaalgesproken vrij weinig tijd met elkaar delen moeten we in het begin van onze vakantiedagen altijd erg wennen , vooral aan elkáár . Huis en tuin zijn mijn domein , en ik heb daar zo mijn vaste rituelen . Bert is gewend àltijd te wèrken , nùttige dingen te doen , en léiding te geven , te stúren … en ik laat me niet zo makkelijk sturen 😂….Je raadt het al , dan bòtst het natuurlijk wel es …

Nieuwe bijkomstigheid dit jaar was dat we voor het éérst , na vijfendertig jaar , zònder gezin of familie weg zouden gaan . En daar zag ik , eerlijk gezegd , als een bèrg tegenop … Ik maakte de fout om in die eerste week tegen Bert te zeggen dat ik er geen klap aan vond om met ons tweetjes weg te moeten .. En toen ik zei dat het me het gevoel gaf óud te zijn , en hem vroeg of we soms speelkaarten mee moesten nemen zodat we ‘s avonds konden patiencen , waren de rapen wel redelijk gaar 😅 . Zoals ik al zei … die eerste vrije week hadden we wat strubbelingen.. 😉

Bert wilde de eerste week trouwens sowieso thuisblijven, omdat zijn hoofd nog zo vol zat van het werk . Klussen is een goede manier om je hoofd leeg te maken . Ik denk dat veel mensen dat wel herkennen . Het was een drukke week , waarin Bert het vóórwerk deed , en ik de afwerking , en het leverde ons een badkamer op die helemaal àf is , na bijna vier jaar , en daar werden we beide , uitèindelijk , weer blij van ☺️ .

Om nog even op die komkommers terug te komen … de zomertijd wordt immers vaak gezien als komkommertijd , de tijd waarin niets gebeurt .. Dat vond ik deze zomer nogal tégenvallen . Iedere dag waren er verhalen over overstromingen, bosbranden , geweldsincidenten, en natuurlijk de pandemie … dat noem ik niet niets 😳 … Gelukkig bleef ons persóónlijk àl dat leed bespaard en daarom besloten we , na ons relationeel geharrewar en gefoeter 😜 , tòch nog even een weekje samen weg te gaan .

Bert en ik zijn beide niet héél erg reislustig , en hebben bovendien íeder een uitgesproken voorkeur voor wat betreft een vakantiebestemming .. Híj zou het liefst hóóg in de bergen , òf in de bossen , vertoeven , terwijl ik juist plàt wil , en dan bedoel ik plàt op het strand , aan zee 😆 … Dus ook dàt was even weer ‘ vechten ‘ .. Maar we waren , na onze geslaagde badkamerklus , zó blij met elkaar , dat we vrij gemakkelijk iets leuks vonden . Het werd Bergen , aan Zee , en dus waren we beide tevree ! 🤪

We hadden mooie dagen , samen met Puck , in een leuk appartement . Bergen is een oergezellige plaats , en de bossen en de zee zijn dichtbij . Bert heeft genóten , en dat is voor mij het allerbelangrijkste . Hij heeft al aangekondigd in de zomer nooit meer ergens anders heen te willen ☺️ . Ook ik heb het fijn gehad , ook al vond ik het een tikkeltje te rustig zonder de kinderen . Twee keer had ik tòch even weer een gevoel van heimwee , en op die momenten miste ik , raar genoeg , vooral mijn moeder .. Ik weet zelf niet precies waarom , want ze is al ruim drie jaar niet meer bij ons . Misschien dat ik onbewust het gevoel van heimwee associeer met mijn jeugd , of misschien is de heimwee een deel van ‘ het kind in mij ‘ .. en een kind heeft een moeder nodig .. ofzo .. Maar dat is zelfbedachte logica van me , en kan dus best onzin zijn 🙇🏼‍♀️😂 .

Toen we thuiskwamen hebben we gelíjk de mouwen weer opgestroopt en zijn aan de volgende klus begonnen , en dat was het opknappen van het toilet beneden . Het leverde hilarische situaties op , wij met ons tweetjes , op een stoel en een keukentrap , in het kleinste kamertje van ons huis . We hadden gewoon spierpijn van de rare standjes die we in moesten nemen om overal bij te kunnen . Dat weerhield ons er echter niet van om ons gelijk daarna op de bijkeuken te storten . En zo plamuurden , schuurden en verfden we ons naar het einde van de drie vrije weken … We zagen er niet uit , en waren elke avond doodmoe , maar we vonden het beide een hele fijne vakantie 🥳 !

Inmiddels is Bert dus allàng weer aan het werk , en ook dat is lekker , als ik eerlijk ben . Ik ben weer veel alleen , en klus in mijn eigen tempo rustig verder . Tijdens dat klussen in m’n uppie komen àl mijn gedachten en gevoelens langs … en dat zijn er nogal wat 😅 . Ik ‘ bekijk ‘ , en beredeneer ze , van alle kanten , en dat maakt me rustig .. Maar soms zijn er ‘ zaken van het hart ‘ die me ònrustig maken , en dat zal wel altijd zo blijven .. Daar is geen vakantie tegen òpgewassen .. 🙇🏼‍♀️ Míjn hóófd en hàrt kennen nu eenmaal géén komkommertijd .. 😉 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s