Lief , liever , liefste …

Alwéér zijn we aan het einde van een jaar . Niet te geloven .

Ik heb een bijzonder slecht geheugen , dus ik heb weinig details van afgelopen jaar onthouden . En dat is prima , want in veel opzichten was het wéér niet een erg leuk jaar . Wat ik wèl onthouden heb zijn emoties , en gevoelens die bij bepaalde gebeurtenissen en mensen horen .. en dat past precies bij de óvergevoelige vrouw die ik bovenal ben .. 😏🙄

Vorig jaar in november had ik veel verdriet . Ik verloor iemand die ruim zes jaar ‘ bij me ‘ was geweest . Hij nam geen afscheid maar verdween gewoon , omdat hij geen keus had . Het heeft even geduurd voordat ik dat begreep , en mijn boosheid kon laten varen . Het waren intense weken , maar al snel , in december , ontmoette ik , héél toevallig , en eigenlijk door een stommiteit van mijn kant , iemand anders . Deze nieuwe vriend deed me alles vergeten , want door hem zag ik de ware aard van die verloren vriend . Dat was pijnlijk , maar ook goed voor me . Het afgelopen jaar hebben mijn nieuwe vriend en ik talloze gesprekken gehad , soms verdrietige , maar ook hele mooie , en ik ben hem daar dankbaar voor 🙏🏽 . Ik vlei mezelf met de gedachte dat ik ook voor hèm iets heb mogen betekenen .

Ik geloof oprecht in de mogelijkheid van vriendschap tussen een man en een vrouw , dat heb ik al es vaker benoemd . Dat geloof is dus gebaseerd op mijn eigen ervaringen . Lang niet altijd mondt zo’n goed , vriendschappelijk contact uit tot meer dan dat . Ik praat gewoon makkelijker met mannen dan met vrouwen . Ze zijn , over het algemeen , duidelijker en eerlijker , en sowieso korter van stof 😂 . Dat laatste vind ik nog wel es lastig , want datgene wat ze níet zeggen , vul ik dan zelf in , en die invulling van mij is maar zelden juist 🙈 . Maar goed , een èchte vriend , zoals hij , wijst me vriendelijk doch dringend op die tekortkoming van me , en daar probeer ik van te leren .

Vrouwen zijn nog wel es geneigd de schone schijn op te houden , ook al ergeren ze zich , of zitten ze ergens mee .. En in plaats van dan gewoon ronduit te zeggen wat ze denken en voelen , praten ze over koetjes en kalfjes .. Dat begrijp ik niet altijd , en heb ik soms ook geen geduld voor … Mijn persoonlijke ervaring is dat sommige vrouwen véél kunnen praten zònder ècht iets te zeggen …terwijl mannen al snel ‘ to the point ‘ komen . En dat vind ik gewoon fijner . Ik praat zelf ook graag en veel , hoor , maar wel het liefst over dingen die er toe dóen . Dat komt door mijn overgevoeligheid . Ik ben erg druk in mijn hoofd , ik denk snel en véél . Daar past een rustig manspersoon soms beter bij , blijkbaar … Dat neemt niet weg , dat ik een paar héle fijne vriendinnen heb , waar ik àlles mee kan bespreken . Ze weten alles van me , en tòch vèroordelen ze me niet . In het afgelopen jaar waren ze ‘ bij me ‘ , èn ik kreeg er nog een leuke nieuwe bij zelfs ☺️ . Het zijn gelijkgestemde zielen , en ik prijs mezelf gelukkig met hen ! 😘

Het verschil in communiceren tussen man en vrouw vind ik trouwens niet altijd prettig , zeker niet als het via chat of app gaat . Sommige mannen kunnen hòrken zijn , ook al zijn ze in het echte leven schàtjes ! En zij zullen , op hun beurt , vinden dat vrouwen teveel zéuren . 😉

Ik vind het bijvoorbeeld lief , maar vooràl heel gewoon eigenlijk , dat je iemand waar je om geeft , even een berichtje stuurt , van bijvoorbeeld ‘ Fijne Kerst ‘ , en straks rond de jaarwisseling , ‘ Bedankt voor alles , en gelukkig nieuwjaar! ‘ . Maar als een man daarop alleen maar zegt ; “ Dank je “ , of je zelfs zo’n stomme duim geeft , zonder je hetzelfde aardigs terug te wensen , dan denk ik ; “ Hòrk ! Kun je niet een béétje liever voor me zijn ? “ 😂😘

Ik hecht namelijk waarde aan zulke piepkleine dingen . Het is maar zó’n kleine moeite , zo’n berichtje , maar het maakt mij blij .. En ik knap er op af , als een man dàt soort dingen , ogenschijnlijk , al te veel moeite vindt … Gelukkig zijn er ook attènte mannen …😊 . En misschien ben ik inderdaad een zeur , en gewoon te oud , en te ouderwets , om òm te gaan met die ‘ nieuwe ‘ manier van communiceren . Dat zou heel goed kunnen . En tòch laat ik het niet los . Want dat héle kleine beetje moeite , dat éne lieve zinnetje af en toe , getuigt voor mij van ‘ the effort ‘ die bij ‘ vriendschap ‘ hoort … En dus zal ik ook deze jaarwisseling , rond twaalven , weer stiekem hópen en wachten … omdat ik nu eenmaal zo’n sukkel ben 🙈.

Mijn eigen liefste is óók een èchte man , als het om communiceren gaat . Wij appen zelden tot nooit , en ènkel en alleen over huishoudelijke dingen , of de kinderen … en ja , dan ben ìk degene die hèm iets stuurt 😉… Maar als hij ‘s avonds , na zijn werk , binnenkomt , zijn we beide blij elkaar te zien … Dan zie ik hoe hij geniet van ons schone , gezellige huisje , en van de blijde begroeting van Puck . Dan verwen ik hem met een warme omhelzing , kusjes en een lekker maal . En tijdens het eten vraag ik hem naar zijn dag , en hij naar de mijne . De arme schat heeft af en toe wel wat te stellen gehad met mijn emoties , en daar voel ik me wel es schuldig over . Maar sinds een aantal jaren toont hijzelf ook wat meer zijn gevoelens , en dat maakt onze relatie , in mijn ogen , een stuk gelijkwaardiger . Natuurlijk hebben ook wíj onze issues , nèt als ieder ander stel , maar we kunnen en mógen ‘ vollédig ‘ eerlijk tegen elkaar zijn . Van anderen hoor ik vaak dat dàt vrij uitzonderlijk is , die openheid … Voor míj persóónlijk is het echter een voorwaarde om überhaupt een relatie te kunnen hebben …

Afgelopen jaar hebben we , ook als stel , enkele nieuwe mensen ontmoet , en nieuwe vrienden gemaakt . Dat is óók iets waar ik dankbaar voor ben . Soms waren het mensen die we al kenden , maar heeft het oppervlakkige contact zich verdiept tot een vriendschap , waar Bert en ik beide blij mee zijn . Bert is door zijn drukke werk altijd uitgeblust als hij thuiskomt, en dan niet meer erg in de stemming voor gezelligheid met anderen . En dat is eigenlijk altijd zo geweest , in onze 35 jaar samen … Ik heb daar natuurlijk begrip voor , maar vond het ook wel eens jammer , vooral voor hemzelf . Maar sinds we in Winsum wonen , omringd door aardige mensen in onze eigen wijk , ziet ook híj , af en toe , de waarde van een gezellige avond met vrienden , wel in .☺️

Na dit alles geschreven te hebben , is het dus wel duidelijk wat mij voornamelijk is bijgebleven van het jaar wat achter ons ligt . Het is het contact geweest , op welke manier dan ook , met een klein aantal dierbaren om me heen , op leuke en verdrietige dagen .. Het geeft eigenlijk precies weer hoe ik in het leven sta .

Alles , echt àlles , in het leven draait , wat míj betreft , om gezìn , familie en vrienden … Om líefde en vriendschap … en om eerlijkheid en vríjheid …Het is , mijns inziens , de básis van àlles , en daar kun je best zèlf iets aan dóen . Alles daarbuiten is bijzaak , en gewoon ‘ het leven ‘…..🤓

Morgen is het oudejaarsavond , en ik zou graag , na al mijn hoogdravende woorden 😅, willen zeggen dat ik er zin in heb … maar dat is niet ècht zo , sorry … Onze kinderen zitten beide in het buitenland , en dat vind ik véél te ver weg , onze Puck houdt niet van vuurwerk , en al die jaaroverzichten en shows op tv vind ik vreselijk . Dus wordt het een gewone stille avond met ons tweetjes , en dat is heus oké . Bert is moe , dus ik zal goed voor hem zorgen , en hem flink vertroetelen ☺️, dat verdient hij . Bovendien is hij de komende week vrij , en dat is iets om ons op te verheugen ! 🥳

Voor iedereen die wèl een feestje gaat vieren morgenavond , héél veel plezier ! En ik wens iedereen alvast heel veel Wijsheid , Liefde en Vriendschap toe , voor in het Nieuwe Jaar !🙏🏽❤️😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s