En toen kwam het goed ..

De afgelopen maanden heb ik erg weinig geschreven . Die maanden stonden bijna volledig in het teken van Bert’s onverwachte , en onverdiende ontslag . En ook al ben ik er een voorstander van om ook de níet leuke dingen te benoemen , ik vond de twee blogs over onze tegenslag en zòrgen daaromtrent, meer dan genoeg .

De drie zomermaanden heeft Bert gebruikt om her en der rond te kijken , mooie gesprekken te voeren , en enkele keren te solliciteren . Die sollicitaties liepen op niets uit , òf omdat ze hem overgekwalificeerd vonden voor de functie , òf omdat het desbetreffende bedrijf de rèm erop zette , ivm de dreiging van een tweede Coronagolf … Het was elke keer weer even slikken als het niet doorging , natuurlijk , maar Bert liet zich nog niet ontmoedigen .

Er stond ondertussen een enorme steiger om het huis , en vijf weken lang heeft hij , op duizelingwekkende hoogte , het laatste deel van het huis geschilderd . Hij was elke avond zó kapot , dat hij te moe was om te piekeren , en dus goed sliep .😊 Verder mochten we voor het eerst , sinds we hier wonen , de Lichtweek meemaken, en ook daarvoor moesten we heel veel klussen . De vele gezellige avonden met onze fijne buren en buurtbewoners hebben de scherpe randjes van de vervelende situatie waar we in zaten , afgehaald , en de afleiding ( en borrels😂) van de klusavonden en de feestweek hebben ons ècht goed gedaan ! 😍

Als we terugkijken is dat laatste , het intensieve fijne contact met de mensen om ons heen , echt de wìnst geweest , uit het verlies van Bert’s werk , ironisch genoeg . In alle bijna vijfendertig jaren dat Bert en ik bij elkaar zijn , had Bert nóóit tijd om ‘ sociaal te doen ‘ , door zijn werk … hij was er níet , òf hij was te laat . Het enige wat hij deed aan ontspanning was naar de sportschool gaan , en dat deed hij alléén . En nu zag , en hoorde , ik hem ineens lachen en gek doen met de buurmannen , was hij óveral voor ìn , en bíj , en daar heb ik stiekem van genóten ! 😃

De steiger is inmiddels afgebroken , godzijdank , en dus is die klus geklaard . Ook de feestweek is voorbij . Je zou denken dat we nu een beetje in een gat zouden vallen … maar niets is minder waar … Want tijdens alle bezigheden en feestelijkheden , is Bert rustig doorgegaan met mooie gesprekken voeren , met de juiste mensen , en dat heeft zijn vruchten afgeworpen , want gisteren hebben we gehoord dat hij een nieuwe baan heeft ! 🥳💪🏼

Het ging , en gaat , allemaal razendsnel nu , en ik geloof dat het besef , en de opluchting , nog niet helemaal tot ons doorgedrongen is …. Maar het is een féít , Bert heeft een hele leuke , nieuwe job , en hij begint maandag al ! 😳😃

We zijn dankbaar voor alle lieve mensen om ons heen , die alsmaar zeiden dat het allemaal goed zou komen , en dat kwaliteit altijd boven komt drijven , enz…Ze hadden gelijk …. 🙏🏽😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s